Betonnen poeren voor je bouwwerk

Betonnen poeren zijn een essentieel onderdelen voor je bouwwerk. Betonnen poeren werken namelijk als de verbinding tussen je bouwwerk en de grond. Het is daarom erg belangrijk voor je bouwwerk om er jaren van te genieten. Hoe de betonnen poeren precies werken en hoe je ze moet gebruiken ga ik je in dit artikel uitleggen.

De werking van betonnen poeren

Betonnen poeren zien er makkelijk en simpel uit, en dat is ook zo. Betonnen poeren zijn de verbinding tussen je bouwwerk en de grond. Je plaatst de betonnen poeren in de grond voor de helft. Het is daarom erg belangrijk om de betonnen poer op een sterke ondergrond te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een grote platte steen of iets dergelijks zodat de kracht van je bouwwerk meer wordt verdeeld. Eenmaal een gat in de grond en onderin een sterk element om de kracht te verdelen is het belangrijk om de zijkanten te vullen met bijvoorbeeld snelcement. Dit werkt zeer effectief en snel zodat je niet lang hoeft te wachten. Nu is de basis eigenlijk gelegd voor het plaatsen van je betonnen poeren en kan je verder met je bouwwerk. het aansluiten van je bouwwerk op je betonnen poer is zeer eenvoudig. 

Er zijn uiteraard verschillende betonnen poeren zoals je kunt zien op de website betongoed.nl en deze verschillende maten zijn er omdat er vaak veel verschil in het gewicht kan zitten tussen bouwwerken. Zo is een veranda of overkapping al erg zwaar. Waar een tuinhuisje nog zwaarder kan zijn, maar een schutting in vergelijking met bovenstaande voorbeelden relatief licht is. je kan er altijd voor kiezen om de zwaarste en grootste betonnen poeren te nemen maar ook gezien de prijs is het goed om je kijken naar de juiste betonnen poer aansluitend bij je bouwwerk. de kwaliteit blijft identiek ongeacht de grootte van de betonnen poeren, ze zijn allemaal van prefab beton. 

Op www.betongoed.nl vind je alles over de betonnen poeren en kies je gemakkelijk welke betonnen poeren je wilt hebben. De betonnen poeren worden doorgaans binnen een paar dagen bij je thuis afgeleverd.