Benieuwd naar het proces van een polycarbonaat golfplaat laten plaatsen? Lees het hier!

Polycarbonaat golfplaten zijn platen die meer licht brengen in ruimtes waar dat nodig is, ze hebben daarmee glas en acryl met hun vele toepassingen vervangen. Het prettige van deze platen is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kwaliteiten en diktes en zijn vergeleken met glas vele malen lichter. Licht, duurzaam en goed bestand tegen breuk en scheuren, dit is waarom deze kunststof golfplaten zo populair zijn voor constructie doeleinden.

Deze polyester golfplaten hebben een zelfdragende structuur en kenmerkt zich door het gegolfde oppervlak. Het voordeel van deze zelfdragende constructie is dat het minder frameconstructie vereist, waardoor de totale belasting van het bouwwerk beperkt zal uitvallen. Vergeleken met vlakke polycarbonaat platen zullen golfplaten de lichtopbrengst beter regelen en aanpassen door de richting van het licht te veranderen, zodat in de ochtend of avond meer lichtopbrengst zal zijn.

Niet alleen voor commerciële constructies

Waren eerder polycarbonaat golfplaten meer voor commerciële instellingen weggelegd, zoals populaire restaurants met hun gezellige terrassen, strandtenten en kantoren. Maar met het besef van betaalbaarheid en vele voordelen ervan beginnen steeds meer mensen voor dit materiaal te kiezen, waardoor het tegenwoordig gebruikt wordt bij een groot aantal woningbouw doeleinden. Een aantal van deze voordelen zijn:

  • Eenvoudig te construeren ‒ Het materiaal is uitermate licht en toch duurzaam. Makkelijk hanteerbaar en eenvoudig te bevestigen met behulp van steunstangen en schroeven. Op maat maken vereist geen extreem gereedschap.
  • Lagere kosten ‒ Polycarbonaat is ultralicht en daardoor bijzonder hanteerbaar, makkelijk te vervoeren en om mee te werken. Waardoor de kosten beperkt en betaalbaar blijven.
  • Breed inzetbaar ‒ Polycarbonaat is sterk en toch flexibel, doorgaans is het een geliefd product bij diverse creatieve ontwerpen en wordt daarom ook gebruikt bij lichtkoepels en andere mooie vormen om zo een design kenmerk aan een gebouw toe te voegen.
  • Uv-bescherming ‒ Maximale lichtopbrengst zonder bloot komen te staan aan schadelijke Uv-straling. En daarom ideaal voor serres, tuinhuisjes, kassen enzovoorts.

Polycarbonaat wordt steeds populairder

Daarom dat je het tegenwoordig overal in terug kunt vinden. Gebruik zal zich steeds verder uitbreiden en het eind ervan is nog lang niet in zicht. Ramen en deuren in de woningbouw worden er al mee vervangen, in plaats van glas te gebruiken. Moderne thuis decors worden er mee geaccentueerd, zo ook douches en zwembadoverkappingen.

Woonprojecten zien het als een oplossing voor balkons en patio’s. In de commerciële sector weten ze het allang en kun je het overal in sportstadions, treinstations, kassen en kantoorgebouwen terug vinden. De wereld heeft ontdekt wat de voordelen van polycarbonaat zijn, waardoor gebruik ervan alleen maar zal toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *