huis schets

Veel mensen klussen wat af in hun huis. Bij klussen komt echter een hoop kijken. Er is vaak apparatuur nodig en het is handig om even te kijken of je nog wel de juiste maat schroeven hebt. Daarbij kan het nooit kwaad even te checken of je een vergunning nodig hebt voor de klus die je wilt gaan doen. Hier komen een aantal basisbenodigdheden voor een echte doe-het-zelver.

Een afstandsmeter

Bij de meeste klussen is de maat enorm belangrijk. Het zou immers zonde zijn om ergens bloed, zweet en tranen in te steken, als het vervolgens niet past. Je kunt natuurlijk aan de slag met een rolmaat, duimstok of simpel liniaaltje, maar het is moeilijk daarmee nauwkeurig te werken. Neem daarom eens een kijkje op astek.nl. Daar vind je meetapparatuur in alle soorten en maten. Zo kun je investeren in een laser afstandsmeter of een digitale afstandsmeter. Deze kan de afstand tussen twee punten zeer precies meten, waardoor jouw klus nooit te groot of te klein uit zal vallen. Ook www.afstandmetershop.nl is een bezoekje waard als je dit interessant vindt.

Een hamer en spijkers

In bijna iedere gereedschapskist vind je dit wel: een hamer en spijkers. Deze heb je dan ook regelmatig nodig bij hele kleine en bij de grotere klussen. Een hamer is over het algemeen redelijk recht door zee, maar spijkers komen in verschillende diktes en lengtes. Zorg daarom dat je goed weet wat je nodig hebt voor je klus en haal de juiste maat spijkers in huis. 

Een boor

Ook een boor komt bij de meeste klussen wel kijken. Dit kan een klopboor zijn, voor de zwaardere klussen, of een wat simpelere schroefboor, het is handig dit in huis te halen. En net als bij de meeste klusapparatuur geldt: investeer in kwaliteit. Je krijgt waar je voor betaalt. Leg dus wat meer geld neer voor goede kwaliteit spullen, zodat je zeker weet dat je er lang mee kunt doen. Dan haal je dat extra beetje geld er zo uit. 

Naast een boor zijn ook schroeven (en pluggen) bij de meeste klussen geen overbodige luxe. En daarvoor geldt hetzelfde als voor de spijkers: zorg dat je precies weet welke maat je nodig hebt en haal die in huis. Dan bespaar je jezelf een extra tripje naar de bouwmarkt.

Werkhandschoenen

Omdat bij de meeste klussen best wat sterke apparatuur komt kijken, is het ook zeer verstandig een goed paar werkhandschoenen aan te schaffen. Zo bescherm je je vingers en voorkom je ongelukken. Een klap van een hamer kan al goed zeer doen, laat staan een decoupeerzaag. Naast werkhandschoenen is een beschermbril ook best handig. Daarmee bescherm je je ogen tegen splinters en scherven die nog wel eens in het rond vliegen tijdens het klussen.

Met deze spullen kom je bij de meeste klussen een heel eind. Maar bereid je altijd goed voor op een nieuwe klus en weet wat je nodig hebt. Zo kun je met elke klus aan de slag!