Dakvenstermeesters Trainingscentrum

27 november 2017

Nu de bouw weer aantrekt na een jarenlange crisis is er een schreeuwend tekort aan vakmensen. Zijn de huidige vakmensen voldoende geschoold om de kwalitatief hoogwaardige bouwproducten op de juiste manier te verwerken? Slaan we de plank niet mis wanneer er verondersteld wordt dat dit wel goed zit? Mede door het uitstellen van de wet Kwaliteitsborging is er geen of te weinig kwaliteitscontrole op de bouw. Hoe weet een opdrachtgever, woningbouwvereniging of investeerder dat zijn woning of gebouw op de juiste manier gebouwd is en of de producten goed gemonteerd zijn?

Opdrachtgevers in de bouw vragen om kwaliteit, vakmanschap en garantie voor hun bouwwerk, op het gebied van daglichtproducten is er het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk.

Trainingscentrum

In het verleden werd er voor de diverse trainingen dankbaar gebruik gemaakt van de faciliteiten van SKH te Wageningen. Het praktijk gedeelte werd letterlijk gevolgd tussen de testopstellingen. Eind september was het zover en opende het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk haar eigen Trainingscentrum in Elst. Het trainingscentrum bied ruimte om zowel het theoretische- maar ook het praktijkgedeelte van de diverse trainingsmodules te volgen. Tevens worden in het Trainingscentrum Informatie/Thema bijeenkomsten georganiseerd voor diverse groepen (woningbouwcoöperaties, fabrikanten, aannemers etc.)

Trainingsaanbod

Theorie en Praktijk Basis training Daglicht & Hellend dak

In deze 1-daagse praktijktraining worden kennis en praktische vaardigheid verworven in het verwerken van daglichtproducten in het hellende dak. De training heeft een theorie gedeelte waar de verschillende dakconstructies aan bod komen, isolatiebehoudend en luchtdicht bouwen, maar ook het bouwbesluit en de wet- en regelgeving die van toepassing zijn. Het praktijk gedeelte is gebaseerd op het realistisch inbouwen en uitvoeren van een daglichtproduct in een hellend dak met toepassing van de juiste producten en aansluitingen.

Naast de Theorie en Praktijk training Basis Daglicht & Hellend dak zijn er ook trainingen voor Plat dak, Ruimtewinners, Solar, Dakterras en Monumenten.

Bekijk voor het volledige trainingsaanbod www.dakvenstermeesters.nl/opleidingen/opleidingen-overzicht/

Certificaat

Monteurs welke de trainingsmodule Daglicht & Hellend Dak inclusief examen succesvol afleggen kunnen vanaf 1 januari 2018 na de montage een certificaat overhandigen aan de opdrachtgever mits product en montage gecertificeerd zijn. Dit certificaat wordt tevens bewaard door SKH en het Dakvenstermeesters Montage Keurmerk, op deze manier is de opdrachtgever verzekerd van een gecertificeerd product en montage die voldoen aan het bouwbesluit. Dit is ook belangrijk voor de garantiebepalingen van fabrikanten, oplevering van woningen en gebouwen en eisen van verzekeraars.

Labels:
    Deel dit bericht: